Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Presentatie nieuwe uienschiller op Fruit Logistica

Sormac presenteert dit jaar op de Fruit Logistica haar nieuwe uienschiller, die een nieuwe standaard zet in de markt op het gebied van productkwaliteit, optimalisatie van de opbrengst en met name hygiëne. Daarnaast zijn op de stand zoals altijd een breed spectrum aan machines voor de verwerking van aardappelen, wortelen, uien, bladgroenten en paprika’s te zien.

Uienschiller USM-H100
Het hygiënisch ontwerp van de uienschiller type USM-H100 betekent een nieuwe standaard op het gebied van uienschillen:

  • Het schilmechanisme is snel en eenvoudig toegankelijk voor reiniging en onderhoud, wat resulteert in een aanzienlijke daling van de reinigingstijd.
  • Het aantal slijtdelen in de machine is fors teruggebracht.
  • De open constructie zorgt ervoor dat het schilafval gemakkelijk in de afvalschroef valt.
  • De bediening van de machine is eenvoudig in te stellen.
  • Er is een inventief oppak- en rotatiesysteem voor de ui ontwikkeld, wat de betrouwbaarheid tijdens het oppakmoment verhoogt en hiermee minder productverlies tijdens het schilproces oplevert.

Al deze punten dragen bij aan een optimaal, schilresultaat, een microbiologisch schoon product, bedrijfszekerheid en lage onderhoudskosten", aldus Sormac. De uienschiller is geconstrueerd volgens de laatste Europese (EHEDG) hygiënerichtlijnen. De constructie is volledig opgebouwd uit roestvrijstalen plaatwerk, waardoor de onderdelen goed en eenvoudig te reinigen zijn. In het ontwerp is rekening gehouden met een ergonomische werkhoogte.


Sormac USM-S100 uienschiller

Centrifuge FELCON-510
In juni 2023 heeft Sormac overeenstemming bereikt met Felcon, over de overname van het productportfolio gericht op de groentenverwerking. Met deze overname heeft Sormac een verticale, beproefde centrifuge toegevoegd aan het leverprogramma. De centrifuge FE-510 is uiterst geschikt voor het drogen van een breed spectrum van gesneden harde groenten zoals uienblokjes en julienne wortel maar ook voor robuuste bladgroenten.


Centrifuge FELCON-510 van Sormac

CEA Harvester CH-30
Al enige jaren winnen CEA (Controlled Environment Agriculture) geteelde producten in populariteit. De verwerking van deze producten vereist gespecialiseerde kennis en kunde, maar ook gespecialiseerde machines. Voor het oogsten van deze gewassen heeft Sormac een harvester ontwikkeld. De machine oogt bladgroenten die zijn geteeld op zogenaamde plantgoten, zoals 'gutters' of 'floaters'. Het doordachte ontwerp minimaliseert zowel oogstverlies als beschadiging van het product.


CEA Harvester CH-30 van Sormac

Messenschiller UP
De populaire messenschiller UP geeft versterking gekregen. Het type UP-8000 heeft twee kleinere broers gekregen, de UP-4000 en UP-6000. Deze machines zijn voorzien van dezelfde features en gemakken als de grote broer maar geschikt voor kleinere capaciteiten, respectievelijk 5.000 en 6.000 stuks per uur. Al deze messenschillers UP kunnen in lijn geplaatst worden met de Sormac wortelontkopper- en stukkensnijder WOS-1A en verenkelaar PVW.


Messenschiller UP-6000 van Sormac

Voor meer informatie:
Sormac
Huiskensstraat 68
5916 PN Venlo
+31 (0)77 351 84 44
[email protected]
www.sormac.nl

Publicatiedatum: