Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kleiner knoflookareaal in Egypte ondanks hoge vraag

Ondanks dat de vraag naar Egyptische knoflook vorig seizoen het aanbod ver overtrof, is het areaal dit seizoen afgenomen. "Er komt een zeer dynamisch seizoen aan", zegt Ehab Sami, CEO van het teeltbedrijf Noureen Food.

"Vorig jaar was er wereldwijd een tekort aan knoflook, wat de Egyptische export deed aantrekken en nieuwe markten opende. Omdat de Egyptische knoflook als eerste wordt geoogst, wordt er al reikhalzend naar uitgekeken. Echter, we zien dat het areaal is afgenomen. Veel kleinschalige telers hebben besloten om over te schakelen naar andere gewassen vanwege de stijgende kosten van met name grondstoffen."

"Van bij de start van het seizoen is de vraag weer erg sterk", vervolgt Ehab, "We zien een solide vraag uit Europa naar de verse witte knoflook, terwijl de vraag naar de rode knoflook, die droog wordt geëxporteerd, vooral komt uit Oost-Azië, Noord- en Zuid-Amerika en bepaalde Europese landen zoals Spanje, Griekenland en Italië. Er kunnen ook dit jaar nieuwe markten opduiken, gegeven het wereldwijde tekort en ontwikkelingen die de internationale handel beïnvloeden."

Onder deze ontwikkelingen schudt vooral de crisis in de Rode Zee het begin van het Egyptische knoflookseizoen op. "Het is een nieuwe parameter die zowel uitdagingen als kansen creëert", zegt Ehab. "Oost-Aziatische landen, en met name Taiwan, zijn grote markten voor Egyptische knoflook. De situatie in de Rode Zee bemoeilijkt onze operaties en maakt het moeilijk om levertijden te controleren. De andere kant van de medaille is dat het ons bevoordeelt in andere markten, zoals de Golfstaten, die tot nu toe vertrouwden op het Europese aanbod."

Aangezien de vraag het aanbod overtreft, is het zorgen voor stabiele kwaliteit gedurende het gehele seizoen een andere uitdaging. "Het handhaven van een stabiele kwaliteit die voldoet aan de normen van de bestemmingsmarkten zal een bepalende factor zijn en het verschil maken tussen de exporteurs", merkt Ehab op.

"Bij Noureen Food zijn we ervan overtuigd dat we de uitdagingen van dit dynamische seizoen aankunnen", zegt de exporteur. "We hebben de toename van de vraag voorzien door ons areaal te vergroten tot 126 hectare. We hebben meer dan 10 jaar ervaring in de sector, met geïntegreerde operaties die de teelt, oogst en export omvatten. We hebben onze eigen teelt in Menia en drie pakstations in Beni Sweif, die goed uitgerust zijn om de knoflook nauwkeurig te sorteren. We zijn GlobalGAP en FDA gecertificeerd, en we begrijpen de behoeften en exportnormen van de verschillende markten."

"We stellen onze nieuwe en bestaande klanten gerust dat we de volumes hebben om te voldoen aan de meeste bestellingen dit seizoen", besluit Ehab.

Noureen Food is standhouder op de Fruit Logistica: hal 22, stand D40.

Voor meer informatie:
Ehab Sami
Noureen Food
Tel: +20 1110003911 (Egypte)
[email protected]
www.noureenfood.com

Publicatiedatum: