Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Filipijnse regering verbetert uienteelt

Het Filipijnse ministerie van Landbouw zet zich actief in voor de verbetering van zowel de kwaliteit als de kwantiteit van de uienteelt. In nauwe samenwerking met lokale overheidsinstanties worden er trainingsprogramma's geïmplementeerd en wordt er gewerkt aan het vergroten van bewustzijn binnen de gemeenschappen. Onlangs hebben ambtenaren onaangekondigde bezoeken gebracht aan uienteeltbedrijven in Bongabon en Rizal, Nueva Ecija, om de lopende oogst te beoordelen en te bespreken hoe verdere ondersteuning aan de uientelers kan worden geboden.

Ambtenaren benadrukten de cruciale rol van regelmatige monitoring om snel in te grijpen bij eventuele problemen die de oogst kunnen beïnvloeden. De overheid toont haar bereidheid om de sector te ondersteunen, met als doel de telers in staat te stellen hun productiviteit en inkomen te verhogen. Het ministerie zal een technisch ondersteuningsprogramma implementeren, waarbij belanghebbenden worden voorzien van de benodigde tools en kennis om teeltgebieden effectief te beheren.

Daarnaast heeft het ministerie toegezegd extra opslagfaciliteiten te realiseren voor uien en andere hoogwaardige gewassen. In Centraal Luzon, met name in Nueva Ecija, beslaat de uienteelt een areaal van meer dan 10.500 hectare. De nationale oogstraming voor 2024 wordt geschat op meer dan 300.000 ton. Ondanks de lichte impact van de legerworm op de opbrengst, voorziet de woordvoerder van het ministerie een positieve productie voor het jaar, mede dankzij proactieve inspanningen van de overheid.

Bron: www.da.gov.ph

Publicatiedatum: