Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kees Schouten, Altena Potatoes:

"Goede aardappelen zijn onder de 35 cent niet te koop"

Tholen - Voor een vlotte aardappelverkoop zit het huidige prijsniveau in de weg. "De afzet verloopt maar matig, zowel voor de export als het binnenland. Ook naar Afrika gaan bijna geen aardappelen. Wij moeten het hebben van de export van Agria's naar Spanje en Frankrijk en onze binnenlandse klanten. Daarmee hebben we ons werk, maar we komen er niet in om", vertelt Kees Schouten van Altena Potatoes uit Veen.

"Voor veel landen zijn we te duur. Goede aardappelen zijn niet onder de 35 cent te koop en de prijs van Agria's gaat zelfs boven de 40 cent. Zolang de prijzen zo hoog blijven, verwacht ik ook geen torenhoge omzetten. We zitten een paar cent hoger dan de Franse aardappelen, waardoor de Oost-Europese klanten eerst naar Frankrijk toegaan", vervolgt Kees.

"Wel is het echt zoeken naar goede kwaliteit. De afzet van frietaardappelen schijnt wel aardig te lopen, maar de industrie koopt ook niet veel aardappelen bij. Die houden zich ook gedeisd met deze prijzen. Maar ook de vastkokende aardappelen zijn te duur voor export. Wij maken ons weer op voor het importseizoen. In Malta groeien de aardappelen best goed en zal het seizoen in maart weer van start gaan. Verder schijnen er volgende week wat meer Marokkaanse aardappelen binnen te komen."


Aardappelteelt in Malta

Voor meer informatie:
Kees Schouten
Altena Potatoes
Veensesteeg 15
4264 KG Veen
Tel: +31 (0) 416 392 565
Mobiel: +31 (0) 653 127 488
kees@altena-bv.nl
www.altenapotatoes.com