Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Nieuwe marathontanden op het assortiment eggen"

Väderstad introduceert begin 2024 een nieuwe tand als aanvulling op het huidige assortiment eggen. "De nieuwe Marathon tand zal de levensduur van de na-eg drastisch verlengen", zo verzekeren ze.

Voor het modeljaar 2024 worden de eggetanden, die op meerdere Väderstad machines passen, opgewaardeerd met een duurzaam alternatief. "Door deze te versterken met hardmetaal op het kritieke slijtpunt, wordt de levensduur van dit onderdeel drastisch verlengd. Om de voorbereiding van het zaaibed af te ronden, creëren de trillende tanden van de eg een zogenoemde verdampingsbarrière, terwijl ze grotere kluiten en onkruid naar het oppervlak sorteren", zegt Magnus Samuelsson, conceptontwikkelaar bij Väderstad, en vervolgt:

"De vergelijking van de nieuwe tand met de standaard tand toont een verlengde levensduur in het veld tot wel 6 keer. Omdat de lengte van de tand constant blijft, behoudt het zijn trillende, en daardoor, grond sorterende capaciteiten. De initiële instelhoek blijft ook hetzelfde. Dit betekent een perfect werkresultaat jaar na jaar, bespaart de akkerbouwer tijd in de werkplaats en maximaliseert de toegevoegde waarde."

De nieuwe tanden kunnen worden gemonteerd op de Väderstad NZ Mounted, NZ Aggressive, NZ Extreme, de zaaimachines Rapid en Spirit, evenals de cultivatoren Carrier en Swift. Ze zijn ook beschikbaar voor retrofit op bestaande machines. De nieuwe tand zal beschikbaar zijn als een 'aftermarket upgrade' voor nieuwe en bestaande Väderstad machines vanaf januari 2024.

Voor meer informatie:
Homburg Holland
It Noarderfjild 21
9051 BM Stiens
+31 (0)58 257 15 55
info@homburg-holland.com
www.homburg-holland.com

Publicatiedatum: