Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Geld beschikbaar gesteld voor innovatieve landbouw in Limburg

Agrariërs in de provincie Limburg kunnen vanaf donderdag 15 februari 2024 9:00 uur tot en met donderdag 25 april 2024 17:00 uur subsidie aanvragen voor productieve investeringen. Het gaat dan bijvoorbeeld om de aanschaf van machines voor precisiebemesting, installaties voor duurzame energie en warmtewinning of koelsystemen voor een optimaal stalklimaat.

Er wordt vanuit de Europese Unie en het GLB-programma (Gemeenschappelijk Landbouw Beleid) samen 2,2 miljoen euro beschikbaar gesteld. De Provincie Limburg doet hier nog een extra investering bovenop van ongeveer 1,5 miljoen euro. Met deze bedragen willen de overheden agrariërs ondersteunen én ervoor zorgen dat investeringen positief bijdragen aan de lucht- en waterkwaliteit, bodemgesteldheid en dierenwelzijn.

Jasper Kuntzelaers, gedeputeerde Landbouw Provincie Limburg is blij dat de uitvoering van het GLB-programma van start gaat: “De leefbaarheid van het platteland en de natuur staat onder druk. We zijn blij met de financiële stimulans vanuit onder andere Europa voor de landbouw in Limburg. Het is belangrijk dat agrariërs gestimuleerd worden om te investeren in hun bedrijf. Zo kunnen ze beter inspelen op de veranderingen die van hen gevraagd worden en hun bedrijf toekomstbestendiger maken.”

De regeling
Al decennia behoort de Nederlandse landbouw tot de meest innoverende ter wereld. De kostenverlaging, schaalvergroting en productieverhoging maken dat er een flinke verandering nodig is. Die verandering vraagt veel van agrariërs. Het is belangrijk dat ze verduurzamen waarbij wordt ingespeeld op maatschappelijke opgaven op het gebied van milieu, biodiversiteit, klimaat en water. Om deze agrariërs te helpen, is er subsidie beschikbaar voor investeringen die bijdragen aan het verdienvermogen van de boer, de rendabiliteit van hun onderneming én tegelijkertijd bijdragen aan betere kwaliteit van bodem, water, lucht of dierenwelzijn. Er is een lijst van investeringen die in aanmerking komen voor subsidie. Landbouwers tot en met 40 jaar kunnen een hoger subsidiepercentage van 55% ontvangen.

Meer informatie over de subsidiesubsidiemogelijkheden, de voorwaarden en relevante informatie en tips vindt men op de op Europese-landbouwsubsidies of op de website van Stimulus Programmamanagement.

Bron: Stimulus

Publicatiedatum: