Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jaap D'Hont, Sorteerbedrijf D'Hont:

"Binnen nu en vijf jaar heeft de hele uiensector een optische sorteerder staan"

Tholen - Al te wild is het momenteel niet in de uienmarkt. "Wij hebben goed ons werk voor de winkelbestellingen, maar als we het van de leveringen voor de export zouden moeten hebben, dan hield het zeker niet over", constateert Jaap D'Hont van Sorteerbedrijf D'Hont uit Groede.

"Nu duurt het in deze carnavalsperiode vaak wat langer voor de orders doorkomen, dat is niets bijzonders voor de tijd van het jaar. Bovendien is de markt voor rode uien een beetje lui-duur. In het buitenland hikt men blijkbaar toch een beetje aan tegen de hoge prijzen. De prijs van de gele uien is gestabiliseerd. Hopelijk trekt de vraag binnen Europa de komende weken aan." Ook de afzet van sjalotten kabbelt volgens de sorteerder voort. "Bij ons is dat veel op basis van vaste afspraken. Maar voor de bovenmaten die ik naar de winkels niet kwijt kan, loopt het geen storm."

"Kwalitatief vallen de uien me niet tegen. Bij het begin van het seizoen hadden we meer problemen met een beginnend fusariumpje en dikke nekken, maar ik heb het idee dat we de ergste problemen hebben gehad. Er komt nog weleens een mindere partij boven water, maar die vonden de afgelopen weken redelijk goed hun weg naar Polen. Wat er nu nog zit, vind ik kwalitatief echt niet verkeerd", aldus Jaap. Over de ontwikkelingen op het gebied van optisch sorteren, is hij resoluut. "Dat doen we binnen nu en vijf jaar allemaal, ook wij zijn ons aan het oriƫnteren op deze investering. Niet alleen om kwaliteitsredenen, maar ook om het arbeidsplaatje in te vullen, anders krijg je het gewoon niet meer rond."

Voor meer informatie:
Jaap D'Hont
Sorteerbedrijf D'Hont
Noordweg 1
4503 PE Groede
T 0117-371606
[email protected]