Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Noord-Maharashtra teelt 40% minder zomeruien

In een opmerkelijke verschuiving binnen de Indiase landbouwsector is de zomerteelt van uien in Noord-Maharashtra met 40% afgenomen in vier districten: Nashik, Dhule, Nandurbar en Jalgaon. Traditioneel geplant tussen november en januari, met de oogst die in maart begint, is het beplant areaal dit jaar opmerkelijk verminderd. Specifiek heeft Nashik, een belangrijke bijdrager aan de uienteelt in de regio, het uienareaal teruggebracht tot 126.000 hectare ten opzichte van het voorgaande jaar van 221.000 ha, wat heeft bijgedragen aan een algehele afname van 250.000 ha naar 150.000 ha in de regio.

Deze daling, toegeschreven aan ontoereikende moessonregens, heeft aanzienlijke impact op zowel de lokale telers als de markt. Zomeruien, bekend om hun lange houdbaarheid van meer dan zes maanden, worden doorgaans door telers opgeslagen om betere prijzen te kunnen krijgen. Deze strategische voorraad voorziet in de marktvraag gedurende de periode van mei tot oktober, wanneer verse uien schaars zijn.

Het staatslandbouwdepartement bevestigt deze daling, waarmee de uitdagingen worden benadrukt die de onvoldoende regenval van vorig jaar met zich meebracht.

Bron: timesofindia.indiatimes.com

Publicatiedatum: