Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gestegen uienprijs beïnvloedt consumptie in Oman

In Oman zorgt een plotselinge prijsstijging van uien voor onrust onder consumenten en winkeliers, waarbij deze groente nu als een luxe wordt beschouwd voor velen. Saada Al Mahrouqi, een huisvrouw uit Muscat: "Uien zijn een essentieel ingrediënt in onze keuken, maar met de stijgende prijzen hebben we geen andere keuze dan onze consumptie te verminderen."

De piek is toegeschreven aan de stopzetting van de uienexport vanuit India, die voorheen bijna 45 procent van de Omaanse uienimport voor zijn rekening nam. Prijzen zijn gestegen van 280-300 baisas per kg naar 700-800 baisas per kg, met een piek van 820 baisas voordat ze licht daalden naar 780 baisas per kg. Oman is nu afhankelijk van import uit Pakistan, Turkije, Egypte, Jemen en Iran.

Deze prijsstijging treft niet alleen huishoudens, maar ook kleine bedrijven, vooral in de horecasector. Betrokkenen roepen op tot maatregelen om de markt te stabiliseren en de last voor consumenten te verlichten te midden van deze economische uitdaging.

[1000 baisa = €2,41]

Bron: timesofoman.com

Publicatiedatum: