Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Agrico neemt pootgoedactiviteiten TPC over

Aardappelcoöperatie Agrico kondigt aan dat zij voornemens is de pootgoedactiviteiten van The Potato Company (TPC) over te nemen. Door deze strategische overname zet Agrico een belangrijke stap in het vergroten van haar areaal om aan de groeiende vraag te kunnen blijven voldoen, zo meldt het bedrijf. "Tegelijkertijd zorgt dit voor synergievoordelen die Agrico helpen om de organisatie verder te optimaliseren."

De overname van TPC stelt Agrico in staat om binnen de krimpende pootgoedmarkt in West-Europa haar groeidoelstellingen te kunnen blijven realiseren en zo een stabiele en betrouwbare partner te blijven in de sector.

Algemeen directeur Mark Zuidhof is zeer verheugd met de overname van TPC. "Deze overname draagt bij aan de groeidoelstelling van Agrico in een krimpende pootgoedmarkt in West-Europa. Hierdoor kunnen we ons nog sterker concentreren op de afzet en ontwikkeling van monopolierassen. Ook het distributienetwerk van TPC naar meer dan 60 landen is een uitstekende aanvulling op onze afzetkanalen."

Dochteronderneming TPC
TPC bestaat bijna 20 jaar en beschikt over circa 450 hectare pootaardappelen, geteeld in de pool en daarnaast zeer actief in de vrije handel. Naast een mooi areaal heeft TPC ook een goed functionerend distributienetwerk voor zowel haar monopolierassen als voor de vrije rassen. TPC is sterk in het ontwikkelen van aardappelrassen met brede aardappelmoeheidsresistenties (AM).

TPC gaat als volwaardige dochteronderneming onderdeel uitmaken van Agrico met behoud van de eigen entiteit. Het betrokken en ervaren personeel blijft daarmee formeel in dienst bij TPC B.V. De waardevolle kennis van de markt en de operationele activiteiten blijven hierdoor ook behouden.

Eigenaar Gaby Stet kijkt uit naar een succesvolle integratie van de pootgoedactiviteiten van TPC binnen Agrico. "Ik ben er trots op dat we in bijna 20 jaar het bedrijf zover hebben gebracht en zie ernaar uit om samen met Agrico verder te groeien en te professionaliseren. TPC zal, als tweede afzetkanaal binnen de Agrico-groep, ook haar internationale activiteiten verder kunnen uitbreiden. Voor onze telers kunnen we het rendement blijven waarborgen vanuit Agrico en voor de afzet blijven we zichtbaar onder de identiteit van TPC."

Zowel Mark Zuidhof, CEO van Agrico, als Gaby Stet (TPC) zijn ervan overtuigd dat deze overname een win-winsituaties vormt voor beide partijen. Het biedt aangesloten telers een optimale oplossing voor een hoger telersaldo, en tegelijkertijd stimuleert het de groei en ontwikkeling van zowel Agrico als TPC.

Voor meer informatie:
Agrico
Duit 15
8305 BB Emmeloord
+31 (0)527 639980
info@agrico.nl
www.agrico.nl

The Potato Company
Franc 68
8305 BS Emmeloord
T +31 (0) 527 630 110
info@tpc.nl
www.tpc.nl

Publicatiedatum: