Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oproep herziening On the way to PlanetProof plantaardige producten

De eisen van het certificatieschema On the way to PlanetProof voor Plantaardige Producten worden in de komende periode herzien. Het nieuwe schema zal gelden vanaf 1 januari 2026. De herziening zorgt er volgens de certificeringsinstantie voor dat een volgende stap gezet kan worden in de verduurzaming van de akker- en tuinbouw. Alle belanghebbenden worden opgeroepen om herzieningspunten in te brengen.

Doel van de herziening
"De herziening heeft als doel om de eisen waar nodig en mogelijk aan te passen, zodat verdere stappen gezet kunnen worden in de verduurzaming van de productie. Hierbij zullen ook de uitvoerbaarheid van de eisen en de effici├źntie van het certificeringsproces aandacht krijgen."

Aanleveren van inbreng
SMK verzamelt inbreng onder alle belanghebbenden om tot wijzigingsvoorstellen te komen. Als men suggesties heeft voor verbetering van het certificatieschema, kunnen deze via het online formulier ingebracht worden. Dit kan tot uiterlijk maandag 18 maart 2024.

Wat wordt er met de inbreng gedaan?
Het College van Deskundigen Agrofood Plantaardig behandelt de inbreng en besluit of dit wordt meegenomen in de herziening. Wijzigingsvoorstellen worden uitgewerkt in overleg met themawerkgroepen met specialisten. De voorstellen worden getoetst in klankbordgroepen van On the way to PlanetProof-telers en sectorvertegenwoordigers en door een internationale begeleidingscommissie bestaande uit vertegenwoordigers van de verschillende belanghebbende partijen. Dit zal leiden tot een concept certificatieschema.

In het voorjaar van 2025 wordt het concept certificatieschema gepubliceerd en vindt een openbaar inspraakproces plaats. Het College van Deskundigen neemt de reacties vanuit het inspraakproces mee in de besluitvorming. De nieuwe versie van het schema wordt volgens planning in november 2025 gepubliceerd en geldt vanaf 1 januari 2026.

Voor meer informatie:
SMK, On the way to PlanetProof
Bezuidenhoutseweg 105
2594 AC Den Haag
Tel.: 070 3 586 300
www.planetproof.eu

Publicatiedatum: