Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
telers willen van voorraad af

Uienprijzen in Oekraïne kelderen

De prijs van uien in Oekraïne is voor het eerst dit jaar gedaald, nu telers deze week begonnen zijn hun voorraden te legen. Uien worden nu verkocht voor 8-14 UAH/kg (€0,19-0,33/kg), wat 20% lager is dan de voorgaande week.

Volgens EastFruit hielden veel telers hun uienverkoop vorige week achter, in de hoop op hogere prijzen. Deze week veranderden ze echter van strategie en begonnen ze hun voorraden te lossen. De reden is de afnemende kwaliteit van de uien, die snel bederven in de bewaring. Oekraïense telers en groothandelaren klagen dat het elke dag moeilijker wordt om de uien te verkopen.

In deze situatie hebben sommige eigenaren van hoogwaardige uien besloten om de verkoop volledig te stoppen en te wachten tot half maart om hun verkoop te hervatten. Het is interessant om op te merken dat uien in Oekraïne rond dezelfde tijd vorig jaar 3,6 keer duurder waren dan op dit moment.

Voor meer informatie: east-fruit.com

Publicatiedatum: