Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Grazer Verpackungszentrum

"We hebben aangetoond dat plastic niet nodig is"

Met netten van cellulosevezels voor groenten en fruit is het Oostenrijkse Grazer Verpackungszentrum (VPZ) pionier geworden op het gebied van biologisch afbreekbare verpakkingen. Het werd uiteindelijk een succesverhaal om cellulosevezels, geproduceerd door Lenzing AG uit beukenhout, te gebruiken als grondstof voor de netten voor groenten en fruit. "Een mijlpaal voor ons was toen Rewe elf jaar geleden besloot om zijn bioproducten niet in plastic netten, maar in onze biogene netten te verkopen", herinnert directeur Susanne Meininger zich in gesprek met de Kleine Zeitung.


Cellulose netzak van VPZ

Inmiddels beschikt het groeiende bedrijf over vier productiehallen in Oost-Stiermarken. Vandaag de dag zijn de "Packnatur"-netten niet alleen in alle grote supermarktketens in Europa te vinden, maar ook in de VS en Nieuw-Zeeland. Alleen al in Europa worden jaarlijks 30.000 ton groente- en fruitnetten gebruikt. Vijf tot zeven procent daarvan wordt dankzij het Grazer bedrijf niet meer van kunststof, maar van cellulose gemaakt. De grondstof hiervoor komt uit het dunnen van lokale bossen. "We hebben aangetoond dat plastic niet nodig is. Het maakt ons wel trots dat we als familie iets in beweging konden zetten", besluit Meininger.

Voor meer informatie:
Susanne Meininger
VPZ Verpackungszentrum GmbH
Messendorfgrund 30, Top 1B
8042 Graz, Oostenrijk
Tel.: +43 316 2725680
office@vpz.at
www.vpz.at

Publicatiedatum: