Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gemiddelde groothandelsprijs van uien daalt met 11% in Lasalgaon

In Lasalgaon, India, heeft het Agriculture Produce Market Committee (APMC) een daling van 11% in de gemiddelde groothandelsprijs van uien waargenomen, die daalde naar Rs 1.600 per 100 kg van Rs 1.800, veroorzaakt door onzekerheid over de houding van de regering ten aanzien van exportbeperkingen op uien.

Deze plotse schommelingen volgden op een forse prijsstijging van 40% op maandag, waarbij de prijs per 100 kg steeg van Rs 1.280 naar Rs 1.800, te midden van speculaties over een mogelijke opheffing van het exportverbod. Een woordvoerder van de APMC schreef de daling toe aan de terughoudendheid van exporteurs, die wachtten op officiële richtlijnen van de overheid, en verklaarde: "Daarom staakten exporteurs de aankoop van het product, wat resulteerde in een prijsdaling." Op die dag schommelden de uienprijzen tussen Rs 800 en Rs 1.952 per 100 kg, met ongeveer 1.300 ton die werd geveild. Bharat Dighole, voorzitter van de Maharashtra Uientelersvereniging, benadrukte de negatieve impact van het exportverbod dat afgelopen december werd ingesteld, en drong aan op overheidsmaatregelen om de belangen van boeren te beschermen en de prijzen te stabiliseren.

[Rs 100= €1,10]

Bron: timesofindia.indiatimes.com

Publicatiedatum: