Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Pieter Molendijk, Agro Duiveland:

"Onrustige situatie op de pootaardappelmarkt zorgt voor veel vraag naar het snijden van pootgoed"

Sinds 1973 is de locatie van Agro Duiveland al actief in de pootaardappelen. In die tijd werden vooral pootaardappelen opgeslagen, verhandeld en gesorteerd. In mei 2021 is het bedrijf overgenomen en zijn de activiteiten uitgebreid. Het bedrijf richt zich nu met name op logistieke dienstverlening en het sorteren en verpakken van uien. Maar ook in de opslag en het snijden van pootaardappelen is Agro Duiveland nog steeds actief. Momenteel worden de laatste voorbereidingen getroffen voor het aankomende seizoen.

Op- en overslag pootaardappelen
Doordat het bedrijf vanouds al gericht is op de pootgoedsector zijn alle faciliteiten aanwezig voor het sorteren en het snijden van pootaardappelen. In een jaar waarin grote pootgoedtekorten spelen, biedt het snijden van de pootaardappelen een mooie oplossing. "We merken dat de vraag naar het snijden sterk is toegenomen. Om de capaciteit te vergroten, en daarmee onze klanten optimaal te kunnen bedienen, heeft Agro Duiveland dit jaar twee nieuwe snijmachines aangeschaft. Deze snijmachines komen in een vaste opstelling te staan zodat we maximale capaciteit kunnen behalen", vertelt Pieter Molendijk.

"Er zijn allerlei manieren om uw pootgoed te snijden of te laten snijden. Het snijden moet vaak in een korte periode gebeuren. Een goede oplossing is dan om het pootgoed op te laten halen, te laten snijden en te laten drogen. Agro Duiveland doet dit met een goede installatie, de juiste materialen om talkpoeder en ontsmettingsmiddel toe te dienen en met vakkundig personeel. Hierdoor wordt het pootgoed op de juiste manier gesneden en krijgt het alle aandacht die nodig is. Op dit moment hebben wij nog capaciteit over. We hebben zowel gekoelde als ongekoelde opslagmogelijkheden."

Voordelen van pootgoed snijden

  • Vermindert de pootgoedtekorten.
  • Grove maten kunnen ook gepoot worden. Denk aan 50 mm tot 75 mm.
  • Een in twee├źn gesneden pootaardappel levert meer stengels (10-25%) op dan de hele aardappel. Ook zijn de stengels dikker.

Voor meer informatie:
Agro Duiveland
Maatje Harings Jobsweg 9a
4307 NL Oosterland
06 57082511
info@agrobv.com
www.agrobv.com

Publicatiedatum: