Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Innovatief AI weermodel voor de landbouw"

Kunstmatige intelligentie (AI) biedt steeds meer interessante mogelijkheden, ook voor de landbouw. AppsforAgri ontwikkelde een speciaal AI-weermodel zodat telers ook zonder weerstations inzicht hebben in het lokale klimaat van het perceel en het microklimaat in het gewas. Dit weermodel, in combinatie met de SmartFarm modellen, stelt telers in staat om gerichter en effectiever in te grijpen bij dreigende gewasziektes.

AppsforAgri past kunstmatige intelligentie toe om deze speciale dataset te ontwikkelen, het 'SmartFarm AI-weermodel'. Dit innovatieve model levert weersvoorspellingen die locatie-specifiek zijn, aangepast aan elk individueel landbouwperceel. Bovendien is er ook een 'crop-level-converter' ontwikkeld om de specifieke microklimaten voor elke belangrijke gewassoort in kaart te brengen. Deze methode zorgt voor uiterst precieze en betrouwbare data, die essentieel zijn voor het volgen van ziekteontwikkeling en de impact van gewasbeschermingsmaatregelen.

Het vernieuwde SmartFarm platform dat deze week wordt geïntroduceerd is een verdere doorontwikkeling die telers helpt om hun gewas vitaal te houden met minimale inzet van middelen. Het platform bevat het nieuwe weermodel ontwikkeld door meteoroloog Joost Nieveen en agro-meteorologist Erno Bouma.

Voor alle telers
Het platform van SmartFarm is er voor alle telers en biedt de mogelijkheid om een flexibel abonnement af te sluiten, volledig op maat voor de eigen percelen en gewassen. Door de lage kosten is de app ook prima in te zetten voor bijvoorbeeld graangewassen. In deze gewassen waren relatief dure weerstations voor de meeste telers niet interessant om te gebruiken. Bij uitzonderlijke perceel-omstandigheden (bijv. op een heuvel, in een bosachtig gebied) kunnen echte metingen wel van toegevoegde waarde zijn. Telers kunnen daarom aanvullend de Fieldmate sensor koppelen, en binnenkort ook andere merken weerstations.

Samenwerking teeltadviseur
Om de samenwerking tussen teler en adviseur te faciliteren, hebben de telers op het SmartFarm platform de optie om een eigen teeltadviseur toe te voegen. Verschillende landbouwcoöperaties en gewasbeschermingsleveranciers zijn reeds partner van het SmartFarm platform en optimaliseren hiermee hun teeltadviezen. Het platform is voor telers in heel Europa te gebruiken. De komende tijd zal AppsforAgri de focus vooral richten op telers in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland en later breder in Europa.

Voor meer informatie:
AppsforAgri
Stadhuisplein 345a
5038TH Tilburg
+31 (0)85 773 14 47
[email protected]
www.appsforagri.com

Publicatiedatum: