Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bangladesh

Telers in district Pabna tevreden met uienprijzen

In Pabna, Bangladesh, zijn uientelers momenteel tevreden met de gunstige marktprijzen voor hun oogst dit jaar. Het district heeft de introductie gezien van de Mulkata- of Kandak-uien in zijn eerste fase, en men verwacht dat de Hali-ui binnenkort op de markt zal verschijnen.

Telers hopen op vergelijkbare prijzen voor Hali-uien zoals die werden waargenomen bij Mulkata-uien. Volgens landbouwfunctionarissen is er een toename in de productiviteit van Mulkata-uien op 120 hectare in vergelijking met het vorige seizoen, en de hoge marktprijzen hebben geleid tot een uitbreiding van de teelt van Hali-uien, waardoor productiedoelstellingen werden overtroffen.

Dit seizoen is het areaal van Hali-uien uitgebreid met 8.475 hectare ten opzichte van vorig jaar. Het ministerie van Landbouw in Pabna heeft een productiedoelstelling van 778.818 ton uien op 61.895 hectare gesteld, waarbij Hali-uien 53.275 hectare beslaan met een oogstdoel van 760.000 ton en Mulkata-uien op 8.620 hectare met als doel 18.818 ton.

Dr. Jamal Uddin, plaatsvervangend directeur van Pabna DAE, meldde dat de jaarlijkse uienoogst in het land ongeveer 2.500.000 ton bedraagt, waarbij het district Pabna ongeveer 800.000 ton bijdraagt, wat neerkomt op een derde van de totale productie. De grootste hoeveelheid uien binnen het district wordt geteeld in de subdistricten Sujanagar, Santhia en Bera. De teelt omvat Mulkata-uien, met een seizoen in oktober-november, en Hali-uien, met een seizoen in december-januari. De stijgende vraag naar uien heeft geleid tot groeiend enthousiasme onder telers, verder gestimuleerd door de hoge prijzen van dit jaar en het potentieel voor winstgevende Hali-uienteelt.

Bron: thefinancialexpress.com.bd

Publicatiedatum: