Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw bedrijfsgebouw Rungis op Nieuw-Reijerwaard

Om in te spelen op de groei van Rungis en gezien de herontwikkeling van het stationsgebied in Barendrecht waar de horecagroothandel nu gevestigd is, is er behoefte aan nieuwbouw van de bedrijfsruimte ontstaan. De bouw begint dit jaar nog, de verhuizing zal begin 2026 plaatsvinden.


Wethouder Lennart van der Linden van Gemeente Barendrecht en Francis Zonneveld Piek, Commercieel directeur en mede-eigenaar van Rungis

Met de nieuwbouw wil het familiebedrijf, dat wordt geleid door Yoram Vooijs en Gert Jan en Francis Zonneveld Piek, de positie die Rungis als groente- en fruitspecialist voor horeca- en cateringbedrijven heeft, vasthouden en verder uitbreiden. Dit gebeurt door operationele processen te optimaliseren en door educatie en inspiratie gericht op klanten en partners, zoals gespecialiseerde horecaopleidingen. Het nieuwe bedrijfsgebouw van Rungis neemt horeca- en cateringprofessionals van nu én de talenten van de toekomst mee in de wereld van seizoensgebonden en smaakvolle groenten en fruit. Zo lokaal mogelijk geteeld, maar zonder beperkingen.

V.l.n.r. Gert Jan Zonneveld Piek, Francis Zonneveld Piek en Yoram Vooijs, samen de directie en eigenaren van Rungis

Het nieuwbouwproject van Rungis vindt plaats op 1 kilometer afstand van de huidige locatie en wordt onderdeel van het gebied Nieuw Reijerwaard in Ridderkerk. Het nieuwe gebouw biedt ruimte aan het magazijn, de productiekeuken, de kantoren en een demonstratiekeuken. Vanuit de nieuwe locatie vindt het samenstellen van de orders en de productie plaats voor nationale en internationale klanten. Ook de distributie, die bij Rungis geheel in eigen beheer is, vindt vanuit het nieuwe pand plaats.

Voor medewerkers en bezoekers is de locatie binnen het gebied Nieuw Reijerwaard gunstig gelegen, bijvoorbeeld het treinstation van Barendrecht is lopend of op de fiets goed bereikbaar. "Het nieuwe pand krijgt een stoere en stijlvolle uitstraling, we gaan voor een pand waarin onze medewerkers en gasten zich thuis gaan voelen," vertelt Francis. "Daarnaast willen we als organisatie flexibel en snel kunnen inspelen op de specifieke eisen van onze klanten: de chefs, horecaondernemers, cateraars en groothandels die toeleveren aan de foodservice".

Naast efficiënt, wordt het nieuwe pand ook nog eens heel duurzaam gebouwd volgens de hoogste BREAAM-duurzaamheidseisen. De zonnepanelen op het dak dragen bij aan de ambitie om zelfvoorzienend te worden in de energiebehoefte. "Door slim gebruik te maken van restwarmte gaan we circulariteit binnen het nieuwe pand van Rungis maximaliseren. Zoals de warmte uit de koelcellen die wordt hergebruikt om het kantoor te verwarmen," geeft Yoram aan.


Wethouder Lennart van der Linden, Francis Zonneveld Piek en Taco Verplanke van ontwikkelaar Progam

Interne transportbewegingen worden gereduceerd zonder de klantwensen uit het oog te verliezen. De extra opslagcapaciteit, verdeeld over verschillende temperatuurzones, biedt de mogelijkheden om optimaal gerijpte groenten en fruit uit te leveren. "Door de nieuwbouw kan Rungis de komende jaren verder groeien, we zien veel potentie in de markt waarin we actief zijn. Deze ontwikkeling markeert een belangrijke mijlpaal in onze groei," besluit Gert Jan.

Voor meer informatie:
Gert Jan Zonneveld Piek
Rungis
Tel: 0180 61 78 99
info@rungis.nl
www.rungis.nl

Publicatiedatum: