Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
DA investeert in koelopslagfaciliteiten ter ondersteuning van telers

Prijsexplosie uien raakt de Filipijnen

In 2023 kende de Filipijnen een aanzienlijke stijging van de uienprijzen, wat gevolgen had voor consumenten en het belang van agrarische stabiliteit onderstreepte. Het ministerie van Landbouw heeft actief steun verleend aan uientelers in Centraal-Luzon, een regio die 55 procent bijdraagt aan de nationale uienproductie en momenteel een zelfvoorzieningsniveau van 320 procent in de teelt bereikt. Dit zorgt ervoor dat de regio aan de vraag van consumenten kan voldoen.

Centraal-Luzon heeft zijn uienteeltgebied uitgebreid tot ongeveer 13.497 hectare, wat resulteert in een aanzienlijke toename van het productievolume, met telers die tegen 23 februari 212.184 ton van verschillende uiensoorten oogsten. De inspanningen van het ministerie om meer telers aan te moedigen zich bezig te houden met uienteelt, hebben geleid tot een toename van het aantal uientelers, inclusief in teeltgebieden die traditioneel geen uien produceren.

Echter, uitdagingen zoals plagen van de legerworm bedreigen de uienproductie in de regio. Om dit tegen te gaan, voorziet het ministerie telers van feromoonvallen, gratis uienzaad en andere hulpmiddelen om na-oogstverliezen te verminderen. Daarnaast investeert het ministerie in koelopslagfaciliteiten in Nueva Ecija, Pampanga en Tarlac om uientelers verder te ondersteunen. Telers die hulp zoeken, worden aangemoedigd om contact op te nemen met hun lokale landbouwkantoren en te voldoen aan de noodzakelijke vereisten om gebruik te maken van de ondersteuningsprogramma's van de overheid.

Bron: pia.gov.ph

Publicatiedatum: