Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
James Kuperus - Onions NZ

"Goede kwaliteit NZ-uien belooft verlenging exportseizoen"

Nieuw-Zeeland meldt een uitstekende kwaliteit uien, nu de oogst van dit seizoen ten einde komt. "De meeste uien zijn geoogst en overgebracht naar de bewaring. De kwaliteit van de oogst is uitstekend en zal goed bewaard blijven, wat betekent dat het exportseizoen verlengd wordt. Het weer is optimaal geweest voor de groei en oogst, wat resulteert in een groot vertrouwen van de telers in de kwaliteit, volume en opslagpotentieel van de oogst van dit jaar," zegt James Kuperus, de algemeen directeur van Onions NZ.

"De export voor het seizoen 2024 is gestart naar de Europese en Noord-Aziatische markten, met binnenkort een start van de export naar Indonesië. Europa blijft een belangrijke markt voor vroege seizoensuien uit Nieuw-Zeeland. Met de binnenkort in werking tredende Vrijhandelsovereenkomst tussen de EU en Nieuw-Zeeland, verwachten we aan het einde van dit exportseizoen naar Europa besparingen op de tariefkosten."

"Hoewel Indonesië nieuwe bioveiligheidseisen heeft ingevoerd, is de sector ervan overtuigd dat we aan deze eisen kunnen voldoen. We kijken uit naar de verzending naar dit seizoen met positieve signalen vanuit de markt."

James zegt dat de Nieuw-Zeelandse uiensector op één lijn zit en samenwerkt om een betrouwbare levering aan de belangrijkste exportmarkten te garanderen en om aan de eisen van Indonesië te voldoen. "De Nieuw-Zeelandse uiensector is een geïntegreerde en coherente sector, met een lange geschiedenis van het consistent leveren aan onze klanten over de hele wereld."

Voor meer informatie:
Andrew Bristol
Vegetables New Zealand
Tel: +64 21 021 62 021
[email protected]

Publicatiedatum: