Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Inschrijving standhouders geopend

Aardappeldemodag zal meer dan voorheen in teken staan van kennisoverdracht

Een nieuwe editie van de Aardappeldemodag staat in de steigers. Op 21 augustus wordt de aardappelsector weer verwacht in Westmaas. De beurs wordt in oppervlakte kleiner, gaat volgens de enorm groeien op het gebied van kennisoverdracht", vertelt Marieke Ampt-de Jong namens de organisatie.

"De Aardappeldemodag staat bekend als een dag met veel standhouders en (rooi)demonstraties. Het beslag wat hierdoor op de gronden van de locatie Westmaas wordt gelegd neemt echter te grote vormen aan. De grond van de locatie is primair bedoeld om proeven aan te leggen. Om ook in de toekomst betrouwbaar onderzoek te kunnen blijven doen is het niet langer verantwoord zoveel oppervlakte van de locatie Westmaas te gebruiken voor de Aardappeldemodag. De kans op schade aan de grond bij een natte(re) editie wordt eenvoudigweg te groot", vertelt Marieke.

"In de huidige aardappelmarkt ervaren wij dat er toenemende behoefte is aan kennis en verdieping en daar willen we met de nieuwe opzet van Aardappeldemodag op insteken. Dat betekent dat we zijn gaan nadenken over een nieuwe opzet van de Aardappeldemodag. Nieuwe onderdelen ontwikkelen, maar ook afscheid nemen van enkele vertrouwde onderdelen namelijk het mechanisatiepark, de rooidemonstraties en de loslijnen. De oppervlakte wordt kleiner maar het inhoudelijk programma wordt flink uitgebreid en de ontmoetingsplaats blijft", benadrukt Marieke.

"Aardappeldemodag zal veel meer dan voorheen in het teken staan van kennisoverdracht. Er zullen ruim 30 prominente sprekers uit de aardappelsector op het podium staan om aardappeltelend Nederland te inspireren, informeren en het gesprek aan te gaan. Standhouders kunnen daar een belangrijke bijdrage aan leveren door hun producten en diensten met betrekking tot de aardappelteelt en -verwerking voor het voetlicht te brengen. Door de kortere loopafstanden zal de vakbeurs meer gecentraliseerd zijn en is er meer ruimte voor het inhoudelijk programma. De ontmoetingsplaats zoals Aardappeldemodag bedoeld is, zal nog meer tot zijn recht komen. Met een hapje en drankje elkaar ontmoeten blijft het speerpunt van de dag."

Klik hier om je aan te melden voor een stand op het binnen- of buitenterrein

Voor meer informatie:
Marieke Ampt - de Jong
Aardappeldemodag
Mob: 06-83642509
info@aardappeldemodag.nl
www.aardappeldemodag.nl

Publicatiedatum: