Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Top-25 grootste uienimporteurs in 2022

Voor het tweede seizoen op rij blijven uien een van de meest besproken handelswaar in de wereldwijde AGF-handel. Daarom heeft het team van EastFruit besloten om de uienimport van de afgelopen vijf kalenderjaren (van 2018 tot en met 2022) te analyseren om een eigen ranglijst van de grootste importeurs samen te stellen. Daarnaast worden landen genoemd die de uienimport het snelst verhogen, zodat exporteurs kunnen begrijpen op welke potentiële kopers ze eerst moeten letten.

Maar eerst, hier is hoe de wereldkaart eruitziet, die de grootste importeurs aan het einde van 2022 toont. Laten we niet vergeten dat dit het jaar is van de Russische invasie van Oekraïne, wat een enorme negatieve impact had op de uienhandel in de regio.

De grafiek laat duidelijk zien dat de import van uien niet sterk geconcentreerd is. Het aandeel van de vijf grootste importlanden in het totale importvolume bereikt nauwelijks 27%. Bovendien zijn bijna al deze vijf grootste importeurs gevestigd in verschillende delen van de wereld. Alleen de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) en Saoedi-Arabië vertegenwoordigen de regio van het Midden-Oosten, met een iets groter aandeel in de import dan de Verenigde Staten alleen.

Er zijn ook significante verschillen in de soorten uien die verschillende landen telen en consumeren. In Europa en Centraal-Azië zijn de hoofdvolumes van zowel consumptie als handel gele uien, en in veel landen met een warmer klimaat wordt de voorkeur gegeven aan paarse/rode of witte uien.

Voor meer informatie: east-fruit.com

Publicatiedatum: