Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Arjan Bos, Hazera:

"Verwerkers laten hun reserves bij winteruien steeds meer varen"

Tholen - Terwijl de eerste Fasto-zaaiuien afgelopen week zijn gezaaid, staan de Panther-winteruien van Hazera alweer in de vierde pijp. "De stand en ontwikkeling van de Panther verschilt sterk van perceel tot perceel. Er zijn hele beroerde, maar ook hele goede percelen bij", constateert Arjan Bos, vertegenwoordiger van Hazera in Groningen, Drenthe en Overijssel.


Fasto en Panther

Hij ziet door de jaren heen de vraag naar winteruien toenemen. "De uienverwerkers vragen naar vroege uien. Met Panther hebben we een ui die een goede winterhardheid, lange houdbaarheid en een goede opbrengst combineert. Vroeger stonden de winteruien kwalitatief minder goed bekend en was er meer gereserveerdheid bij de verwerkers, maar die tijden lijken achter ons te liggen. Zo is er vorig jaar Panther naar diverse continenten geƫxporteerd. Als Hazera zetten we dan ook volop in op de veredeling van winteruien. De Panther heeft een fijn nekje, is vlot droog en vroeg aan de markt."

Deze week werden de eerste Fasto-zaauien als vroegste Rijnsburger in het assortiment, alweer gezaaid. "Deze teler wil vroeg aan de markt zijn en neemt daarmee een gokje. Het voordeel is dat de Fasto zijn vroegheid combineert met een goede bewaarbaarheid, dat is wat verwerkers graag willen zien. Het is een hoog ronde, harde ui met een uitstekende huidvastheid."

Voor meer informatie:
Arjan Bos
Hazera
+31 (0)6 50 59 53 65
arjan.bos@hazera.com
www.uienvanhazera.nl