Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Pakistan verbiedt de export van bananen en uien om prijzen te stabiliseren

In een beslissende actie om de stijgende kosten van essentiƫle goederen tijdens Ramadan onder controle te houden, heeft de regering van Pakistan een exportverbod op bananen en uien ingesteld. Punjab Chief Secretary Zahid Akhtar Zaman benadrukte het kritieke belang van de situatie via een mededeling, met een oproep voor een totaalverbod op de export van deze belangrijke voedingsmiddelen. Als gevolg hiervan zijn de exporten van bananen naar Afghanistan en Iran stopgezet en kwamen er beperkingen op de uienexport naar Golfstaten.

Dit beleid is bedoeld om de binnenlandse markt te stabiliseren en consumenten te beschermen tegen prijsstijgingen. Het Bureau voor de Statistiek van Pakistan (PBS) meldde een aanzienlijke toename in de wekelijkse inflatiecijfers, met prijsstijgingen van bananen en uien met respectievelijk 5,25% en 2,87%, wat de urgentie van deze exportbeperkingen onderstreept.

Bron: humnews.pk

Publicatiedatum: