Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

India staat uienexport toe naar Bhutan, Bahrein en Mauritius

Indiase authoriteiten hebben de export van 4.750 ton uien naar Bhutan, Bahrein en Mauritius goedgekeurd. Het gaat specifiek over 550 ton voor Bhutan, 3.000 ton voor Bahrein en 1.200 ton voor Mauritius. Deze beslissing volgt op de recente goedkeuring voor het verschepen van 64.400 ton uien naar de VAE en Bangladesh.

Ondanks het algemene verbod op uienexport om de binnenlandse beschikbaarheid te versterken en de prijzen te stabiliseren, heeft de Indiase regering uitzonderingen ingesteld. Het verbod, ingevoerd op 8 december van het vorige jaar, is ingesteld tot 31 maart, en zou prijsschommelingen tegen moeten gaan. Onder de maatregelen om de prijzen te beheersen, werd de invoering van een minimale exportprijs (MEP) van USD 800 per ton vanaf 28 oktober tot het einde van 2023 afgedwongen, naast een exportbelasting van 40% tot 31 december 2023. Van 1 april tot 4 augustus 2023 heeft India 975.000 ton uien geƫxporteerd, met Bangladesh, Maleisiƫ en de VAE als belangrijkste importeurs.

Bron: business-standard.com

Publicatiedatum: