Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Noortje van Gulik, Wim van Gulik Groothandel:

"95% van onze afzet gaat naar Aziatische horecaklanten"

Tholen - Groothandel Wim van Gulik kan buigen op een 85-jarige historie. Lange tijd was de groothandel gevestigd op de Rotterdamse groothandelsmarkt Spaanse Polder, maar medio 2021 vond de verhuizing plaats naar de huidige locatie in het Gouwepark in Moordrecht.

Met Noortje van Gulik is inmiddels alweer de vierde generatie Van Gulik actief. "Mijn ouders zijn ook nog beide fulltime werkzaam in het bedrijf en ook mijn zussen werken parttime mee als inpakker of chauffeur, dus we zijn een echt familiebedrijf", vertelt Noortje. Zelf kwam ze in 2012 in de zaak en is ze de laatste twee jaar als bedrijfsleider actief.

Focus op Aziatische horeca
Leverde Groothandel Wim van Gulik voorheen een breed pallet aan klanten van groenteboeren en marktkooplui, de laatste jaren heeft de AGF-groothandel zich steeds meer toegelegd op de levering aan de Aziatische horeca. "95% van onze afzet is gericht op de Aziatische klanten. We leveren voornamelijk in het westen van Nederland, maar komen tot in België toe", vertelt Noortje.

Binnen deze specifieke doelgroep vinden er de laatste jaren de nodige verschuivingen plaats. "Veel traditionele Chinese restaurants sluiten hun deuren, maar daar komen veel andere, vooral Koreaanse en Vietnamese, zaken voor terug. Tijdens de coronapandemie hebben we lastige jaren gehad, maar de markt heeft zich enorm goed hersteld."

"We onderscheiden ons echt op de markt met een specifiek assortiment voor de Aziatische horeca. Zo is Shanghai Paksoi één van onze hardlopers, maar we verkopen ook veel taugé, paprika's, komkommers, avocado's, paddenstoelen en Chinese kool. Hiervoor werken we samen met een aantal eigen telers, gecombineerd met een aantal vaste leveranciers."

Verdubbeld in oppervlakte
De verhuizing naar Moordrecht is Noortje erg goed bevallen. ''Op deze locatie zijn we verdubbeld in ruimte, waardoor we de bussen ook binnen kunnen inladen.'' Sinds de verhuizing is Van Gulik veel meer ingericht op het bezorgen. Hoewel enkele klanten hun producten nog bij Van Gulik komen ophalen, krijgen de meeste klanten de bestellingen dagelijks geleverd met de zes bestelwagens die het bedrijf nu rijk is. "De zevende bus is in april op komst", vertelt Noortje.

Richting overname
Ze heeft vorig jaar haar bachelor diploma Bedrijfskunde Deeltijd afgerond en wordt de laatste jaren begeleid door een financieel adviseur, die haar in de toekomst ook zal begeleiden bij de overname van het bedrijf. Gevraagd naar de grootste uitdagingen, antwoordt Noortje: "Dat is toch wel het aantrekken van goed personeel. We hebben momenteel een fijn team, maar zijn op zoek naar nieuwe extra krachten die ons kunnen ondersteunen, met name logistiek medewerkers zijn bij ons welkom. Ook zijn we hard bezig om de logistieke processen te automatiseren, onder meer door de chauffeurs en inpakafdeling te laten werken met tablets.''

De jonge onderneemster ziet de toekomst van de groothandel, waar vandaag de dag ruim twintig mensen werkzaam zijn, met vertrouwen tegemoet. "De kernwaarden waarin ik het bedrijf wil laten uitblinken is de combinatie van prijs, kwaliteit en service. Wij hebben een 24/7 klantenservice en de wensen van de klant staan voor ons altijd op één."

Voor meer informatie:
Noortje van Gulik
Groothandel Wim van Gulik
Westbaan 323
2841 MC Moordrecht
Tel: 010-4373960
Mob: 06-54613609
noortje@wimvangulik.nl
www.wimvangulik.nl