Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Onafhankelijk rassenonderzoek voor advies op maat"

De Groot en Slot heeft in 2023, in samenwerking met HLB en Vertify, op twee locaties een onafhankelijk rassenonderzoek uitgevoerd. In zowel Nederweert (dekzand) als in Wachtum (zand dalgrond) zijn een 10-tal rassen ter vergelijking met elkaar neergelegd. Het rassenonderzoek is op zodanige wijze gerealiseerd dat het zo dicht mogelijk bij de eisen van de teler aansloot. De bruto geoogste tonnen per hectare zijn al eerder gepubliceerd in het Uien magazine van De Groot en Slot.

In onderstaande tabel deelt het bedrijf de resultaten van de netto tonnen per hectare van de locatie in Wachtum:

De resultaten die in de tabel staan weergegeven, zijn verkregen nadat in februari de monsters op maat zijn gesorteerd. Tegelijkertijd heeft er ook een beoordeling plaatsgevonden waarbij eigenschappen als hardheid, huidvastheid, kleur en spruitrust werden beoordeeld. Benieuwd naar deze resultaten? Neem contact op met een van de accountmanagers om meer informatie over de rassendemo in Wachtum te ontvangen.

In 2024 is het aantal onafhankelijke demovelden van De Groot en Slot uitgebreid naar 4 locaties in de Benelux. Op deze manier kan het verkoopteam van De Groot en Slot een nog betere advies aan telers uitbrengen voor hun regio.

Bron: De Groot en Slot

Publicatiedatum: