Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
LKÖ KW 11/24

"Oostenrijkse uienmarkt onder prijsdruk"

De situatie op de Oostenrijkse markt voor consumptieaardappelen blijft onveranderd ten opzichte van de voorgaande weken. Hoewel hier en daar kleine hoeveelheden nieuwe restpartijen verschijnen, raken de voorraden bij de handelaren op. De verkoop van de oogst van 2023 zou naar verwachting binnen enkele weken voltooid moeten zijn, hoewel de verkoophoeveelheden al geruime tijd worden aangevuld met geïmporteerde aardappelen. Biologische aardappelen zouden iets langer beschikbaar kunnen zijn dan conventionele aardappelen, maar ook hier zullen de hoeveelheden niet voldoende zijn om het seizoen te overbruggen. Het seizoen van 2024 is al begonnen en in Neder-Oostenrijk zijn in de vroege gebieden de eerste knollen gepoot. De prijsstructuur toont in de laatste verkoopweken geen verandering meer. Aan het begin van de week werd in Neder-Oostenrijk meestal €45 per 100 kg betaald voor consumptieaardappelen. Uit Opper-Oostenrijk werden eveneens ongewijzigde producentenprijzen gerapporteerd, variërend tot €52 per 100 kg.

Prijsdruk op uienmarkt blijft aanhouden
De uienmarkt in Oostenrijk staat nog steeds onder druk vanwege de prijzen. De hoge temperaturen hebben een negatieve invloed op de opslag van uien die niet in koelhuizen worden bewaard. Dit zorgt voor een toenemend aanbod, maar vanwege de terughoudende exportmarkt zijn er niet genoeg verkoopmogelijkheden, waardoor de prijzen opnieuw zijn gedaald. De binnenlandse verkoop verloopt gestaag onder strenge kwaliteitscontroles. Aan het begin van de week varieerden de prijzen voor middelgrote uien, schoongemaakt en gesorteerd in kratten, tussen €40 en €45 per 100 kg. Kleinere en minder kwalitatieve partijen werden tegen lagere prijzen verkocht, terwijl grotere uien meer opbrachten.

Stabiele producentenprijzen
De markt voor wortelen uit Neder-Oostenrijk blijft stabiel. Zowel de binnenlandse als buitenlandse verkoopsituatie blijft op hetzelfde niveau als voorheen. De producentenprijzen blijven stabiel op het huidige niveau. Aan het begin van de week werd doorgaans tussen de €55 en €60 per 100 kg betaald voor wortelen in zakken van 5 kg, afhankelijk van de kwaliteit. Een positieve trend in prijzen blijft gehandhaafd vanwege de beheersbare voorraden.

Voor meer informatie:
Publicatiedatum: