Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gerard van Smeerdijk blijft onder vlag Ruyken zijn klanten bedienen

Amsterdamse AGF-groothandel Van Smeerdijk Groente en Fruit stopt na 100 jaar

Tholen - Na 100 jaar stopt groothandel Van Smeerdijk Groente en Fruit, gevestigd op het Food Center Amsterdam, met haar bedrijfsvoering. Daarmee komt er een einde aan de zaak, die in 1923 begon als handelaar vanuit een dekschuit in de Marnixstraat. Van Smeerdijk Groenten en Fruit was de laatste jaren hoofdzakelijk actief in het leveren van aardappelen, groenten en fruit aan de horeca. Eigenaar Gerard van Smeerdijk heeft zijn klanten overgedragen aan de firma Ruyken en zal zijn klanten vanuit dat bedrijf zelf blijven bedienen. "Met deze buurman kan ik al veertig jaar lezen en schrijven. Het is hier tenslotte net een dorp, ook al zitten we in Amsterdam. Maar onder de vlag van de firma Ruyken krijg ik meer collega's om me heen en dat brengt ook meer rust voor mezelf."


Gerard met zijn zoon

"Ik kwam elke dag met veel plezier om 1 uur 's nachts mijn bed uit en kon met de groothandel ook nog goed de kost verdienen, maar een aantal dingen kwamen samen. Zo hebben we afgelopen jaar het 100-jarig jubileum goed afgesloten. Helaas heeft mijn vader dat niet mee mogen maken, want hij is anderhalf jaar geleden overleden. Hierdoor ga je ook meer nadenken over de zin van alleen maar werken. Een dagje vrij was de laatste jaren niet aan de orde, laat staan vakantie. Ik weet niet eens hoe je dat schrijft! Het viel niet mee om goed personeel te krijgen. Ook mijn zoon gaf vorig jaar aan liever wat anders te gaan doen. Hij is nog jong, dus ik heb hem vooral geadviseerd om voor zichzelf te kiezen."


Archieffoto van Gerard met Hollandse druiven

"Daarnaast wordt er hier al twaalf jaar druk over de renovatie van het Food Center gepraat. Daar doen we in alle geledingen aan mee. Het plan is uiteindelijk dat het deel van de markt waar wij gevestigd staan, plaats moet maken voor woningbouw. De bouwer had zichzelf een termijn opgelegd die met oudejaarsdag afliep. Met een behoorlijk clubje mensen hebben we uiteindelijk gezegd hier niet meer aan mee te doen. Die dingen vielen zo samen en daarom heb ik besloten dat de naam Van Smeerdijk na 100 jaar van de muur gaat. Onder de nieuwe constructie kan ik mijn klanten met plezier blijven bedienen en zo kan ik nog in de groenten- en fruitwereld blijven doorhobbelen, maar hopelijk met wat meer rust voor mezelf!"

Voor meer informatie:
Groothandel van Smeerdijk Groente en Fruit
Centrale Groothandelsmarkt 120
1051 LJ Amsterdam
vansmeerdijk@gmail.com
www.vansmeerdijk.nl