Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe applicatie voor klimaat-slimme irrigatie

De klimaatverandering heeft boeren en landschapsbeheerders voor nieuwe uitdagingen gesteld. Waar seizoensgebonden regenval traditioneel voldoende was, zien we nu steeds meer perioden van droogte tijdens de belangrijkste maanden van het groeiseizoen. Onlangs nog in 2022 waren de lente en zomer droger dan gemiddeld, wat heeft geleid tot extreme droogte in landbouwgebieden in heel Europa.

"Met de nieuwe AgriOT Smart Irrigation Manager-applicatie hebben boeren nu een nauwkeurige en gebruikersvriendelijke tool om hun velden automatisch te irrigeren met de juiste hoeveelheid water. Dit zorgt voor optimale omstandigheden voor gewasontwikkeling en plantgezondheid zonder water te verspillen", zo meldt Smart Farm Sensing.

Boomkwekerij Rusterholz AG in Zwitserland kon een behoorlijke besparing in het watergebruik bereiken. "Met behulp van de AgriOT applicatie konden we 6000 m3 water besparen", zegt Martin Rusterholz, bedrijfsleider. "Alleen al hierdoor verdient het systeem zich snel terug."

De AgrIOT-applicatie werkt autonoom op basis van vooraf ingestelde regels en omgevingscondities. Dit bespaart tijd en geld, terwijl optimale wateromstandigheden voor gewasontwikkeling en plantgezondheid behouden blijven. AgrIOT is flexibel en configureerbaar, zodat gebruikers hun systeem op elk moment kunnen uitbreiden met draadloze sensoren en slimme controllers.

"We hebben AgrIOT zodanig ontworpen dat het intuïtief en gemakkelijk te gebruiken is, en dit is uniek in de traditioneel ingestelde irrigatiewereld. Hiermee maken we de boer weerbaarder tegen extreme klimaatinvloeden", zegt Laurens Bierens PhD, CEO van Smart Farm Sensing. "Onze klanten voelen zich dan ook direct thuis bij de AgrIOT-applicatie."

De toepassing is gevalideerd in de waterschaarse gebieden door gerenommeerde wetenschappelijke landbouwinstituten zoals de Arabian Gulf University in Bahrein, de International Centre of Biosaline Agriculture in Dubai, de Universiteit Wageningen en de Abu Dhabi Agriculture and Food Safety Organization.

Voor meer informatie:
Smart Farm Sensing

Kapteynstraat 1,
2201 BB Noordwijk
+31 (0)6 50 24 65 60
[email protected]
www.smartfarmsensing.com

Publicatiedatum: