Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kazachstan: Logistieke strubbelingen leiden tot binnenlands uienoverschot

Kazachse telers stuiten op ernstige problemen bij het exporteren van hun uien, wat leidt tot een overschot aan product op de binnenlandse markt. Bewaarloodsen puilen uit en landbouwproducenten worden gedwongen om hun oogst te vernietigen of als veevoer te gebruiken vanwege het gebrek aan vraag in het buitenland.

Onderdirecteur en ondernemer Bolatbek Aliyev benadrukt dat het probleem niet alleen ligt bij het ministerie van Landbouw, dat een verbod op de export van uien heeft opgelegd, maar ook bij inefficiënte logistiek. Dit heeft geleid tot een afname van de uienexport in het afgelopen jaar.

Maar het probleem beperkt zich niet alleen tot het exportverbod; diepere kwesties draaien om het gebrek aan ontwikkelde logistieke routes en infrastructuur voor het leveren van product in het buitenland. Zo creëren beperkingen op het vervoer via Oekraïne en Polen extra uitdagingen voor exporteurs.

Deskundigen roepen op tot actievere interventie van het Kazachse ministerie van Transport om logistieke problemen aan te pakken en toegang tot buitenlandse markten te waarborgen. Dit omvat het verbeteren van bestaande transportroutes evenals het ontwikkelen van alternatieve methoden voor het leveren van goederen.

bron: apk-news.kz

Publicatiedatum: