Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bijna alle Argentijnse exportuien komen uit Río Negro

De provincie Río Negro is hét uienteeltgebied bij uitstek in Argentinië. Dit jaar hebben ziekte- en plaagresistente zaden aanzienlijk bijgedragen aan de goede kwaliteit van het product.

Nagenoeg 90% van de Argentijnse uien bestemd voor export wordt geteeld in Río Negro. Brazilië is de belangrijkste bestemming. De export vindt plaats tussen april en juli, maar dankzij goede opslagtechnieken zijn de uien beschikbaar van januari tot en met september.

Bij het provinciale ministerie van Landbouw benadrukken ze het belang van technologische innovatie en training in goede teeltpraktijken om de teelt efficiënter te maken en de sector aan concurrentiekracht te laten winnen. De toepassing van druppelirrigatiesystemen en een aangepast bemestingsplan heeft de productiviteit en de kwaliteit van de gewassen verdubbeld in vergelijking met traditionele methoden.

Het uienareaal in de provincie Río Negro beslaat ongeveer 6.700 hectare, verspreid over verschillende valleien. De provincie heeft 15 pakstations die heel wat werkgelegenheid genereren. De uitbreiding van het areaal in de afgelopen jaren doet vermoeden dat het aantal pakstations en de exportcapaciteit van de regio in de toekomst nog zullen toenemen.

Bron: cipollettidigital.com.ar

Publicatiedatum: