Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
LKÖ marktbericht week 12

"Oostenrijkse handel in uien draait gestaag door"

De afzet van Oostenrijkse consumptieaardappelen blijft sterk vooruitgaan. Ook al zijn er, zoals onlangs het geval was, kleine resthoeveelheden opgedoken in het Waldviertel, de voorraden van bepaalde soorten zijn nu zeer overzichtelijk. De eerste verpakkingsbedrijven zullen waarschijnlijk in de komende week de handel van voornamelijk vastkokende rassen afronden. Voor de vastkokende rassen verwachten de meeste verpakkers dat de voorraden tot na Pasen zullen meegaan. Tot overmaat van ramp leidt naast de draadworm ook de gevorderde rijpheid van de knollen tot een toenemend aantal afkeuringen. Het tekort tot het nieuwe seizoen wordt aangevuld door import uit Frankrijk en Duitsland. Volgens de LKÖ zal de prijssituatie voor de resterende volumes niet veranderen. In Neder-Oostenrijk werden consumptieaardappelen aan het begin van de week voornamelijk geprijsd tegen € 45 per 100kg. Opper-Oostenrijk meldde ook ongewijzigde telersprijzen tot € 52 per 100 kg.

Uienmarkt gekenmerkt door beperkt aanbod
De Oostenrijkse uienmarkt houdt goed stand. De bereidheid van telers om te leveren blijft hoog. Partijen van mindere kwaliteit en onbehandeld product staan momenteel onder druk om snel op de markt gebracht te worden. Aan de afzetkant is er weinig nieuws te melden - de Oostenrijkse handel draait gestaag op het gebruikelijke seizoensniveau. Daarentegen is er een gebrek aan impulsen op de exportmarkt. Er is geen verandering in de prijzen vergeleken met de vorige week. Aan het begin van de week lagen de prijzen voor middelgrote uien, schoongemaakt en gesorteerd in kisten, tussen € 40 en 45 per 100 kilo. Er wordt echter aanzienlijk minder betaald voor kleine uien en partijen van mindere kwaliteit.

Wortelmarkt blijft rustig
De Neder-Oostenrijkse wortelmarkt is redelijk rustig. De telers blijven de markt bevoorraden in overeenstemming met de vraag. De afzet is stabiel. Oostenrijkse wortelen kunnen zoals gebruikelijk op de markt worden afgezet en ook de exportmarkt is vrij toegankelijk. Er was geen verandering in de telersprijzen vergeleken met de vorige week. Aan het begin van de week bedroegen de prijzen voor wortelen in zakken van 5 kg, af land, afhankelijk van de kwaliteit, meestal € 55 tot 60 per 100 kg. Verwacht wordt dat de prijzen de komende weken licht zullen stijgen.

Bron: LKÖ

Publicatiedatum: