Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bangladesh beperkt uienimport uit India

In Bangladesh is de import van uien uit India aanzienlijk afgenomen door een daling van de binnenlandse uienprijzen. Deze prijsdaling wordt toegeschreven aan het begin van het oogstseizoen in belangrijke uienteeltgebieden zoals Pabna en Faridpur.

Het Department of Agricultural Marketing meldt een daling van de prijzen van Tk 32-50 per kg op het telersniveau naar Tk 55-70 per kg in de retail in het hele land, wat neerkomt op een daling van Tk 30-40 binnen een week.

Hazi Mohammad Mazed, een prominente handelaar, benadrukte de economische onhaalbaarheid van het importeren van uien tijdens dit piekseizoen, wijzend op de hoge kosten die gepaard gaan met de exportprijzen en heffingen van India.

Lokale handelaren hebben dit standpunt bevestigd, waarbij ze hebben gewezen op de voldoende lokale productie en gunstige weersomstandigheden die hebben bijgedragen aan de verhoogde opbrengst van dit jaar. Deze situatie staat in schril contrast met de periode vóór de Ramadan, toen de uienprijzen stegen, wat de overheid aanspoorde om maatregelen te nemen om Indiase exporten veilig te stellen.

Nu de oogst in volle gang is en de lokale prijzen een neerwaartse trend vertonen, dringen belanghebbenden aan op een tijdelijke stopzetting van de import om lokale telers te beschermen en zelfvoorziening in de uienproductie te bevorderen.

[Tk 100 = €0,86]

Bron: thefinancialexpress.com.bd

Publicatiedatum: