Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Overaanbod uien in Centraal-Azië leidt tot prijsdaling

Zoals eerder voorspeld door de analisten van EastFruit in juni 2023, heeft zich in Centraal-Aziƫ een situatie van overaanbod van uien voorgedaan, wat resulteerde in een aanzienlijke daling van de prijzen op de binnenlandse markt.

Sommige ramingen geven aan dat de voorraad van de uienoogst van 2023 in Kazachstan 160 duizend ton boven het lokale consumptieniveau ligt, wat volgens EastFruit zelfs een conservatieve schatting zou kunnen zijn.

Het ministerie van Landbouw van Kazachstan rapporteert dat jaarlijks 1,1 miljoen ton uien wordt geproduceerd in het land, terwijl het gemiddelde verbruik op 315 duizend ton ligt. Bij aanvang van de oogst in 2023 waren de groothandelsprijzen voor uien $300 per ton, maar deze zijn nu gedaald tot $33 per ton, bijna tien keer lager.

Vanwege de succesvolle uienoogst in Rusland, die doorgaans de belangrijkste afzetmarkt is voor Kazachstaanse uien met 95-98% van de export, is de verkoopsituatie ernstig verslechterd. Bovendien zijn de zuidelijke regio's van Centraal-Aziƫ al begonnen met het oogsten van de nieuwe uienoogst, die naar verwachting ook overvloedig zal zijn.

Voor meer informatie: east-fruit.com

Publicatiedatum: