Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Stop landbouwvrijstelling dreigt

Het ministerie van LNV heeft na onderzoek het advies gekregen de landbouwvrijstelling te stoppen. LTO Nederland is er niet blij mee en wijst erop dat daardoor weer onrust ontstaat. "Deze evaluatie en de positie van het kabinet over de landbouwvrijstelling zorgen opnieuw voor onzekerheid over het voortbestaan van deze voor de agrarische sector belangrijke fiscale faciliteit."

LTO Nederland vindt die onzekerheid contraproductief met het oog op de gewenste transities in de land- en tuinbouw, en de noodzakelijke versterking van het verdienvermogen van boeren en tuinders. LTO Nederland waarschuwt de politiek om, zoals de evaluatie bepleit, versobering of afschaffing van de landbouwvrijstelling niet in de kabinetsformatie op de agenda te zetten.

De landbouwvrijstelling is een belangrijke fiscale faciliteit waar agrarische ondernemers belangrijke beslissingen en grote toekomstige investeringen op baseren. Zoals bijvoorbeeld bedrijfsbeëindiging, bedrijfsoverdracht of aankoop van landbouwgrond. "De landbouwvrijstelling draagt daarmee bij aan een gezond en duurzaam toekomstperspectief van huidige én toekomstige generaties boeren en tuinders." zegt Eric Douma, portefeuillehouder Ondernemerschap en Onderwijs van LTO Nederland.

Hoewel het huidige kabinet het aan een nieuw kabinet overlaat of en welke vervolgstappen zij wil gaan nemen, zet deze evaluatie de deur open naar versobering of afschaffing wat voor onnodige onrust bij boeren en tuinders gaat zorgen. "Juist in deze tijd waar boeren en tuinders een helder en concreet toekomstperspectief nodig hebben op weg naar een toekomstbestendige en duurzame landbouw is de landbouwvrijstelling een gericht en passend instrument." aldus Eric Douma. "Versobering of afschaffing is voor LTO Nederland daarom onbespreekbaar."

Foto index: Photo 8036575 © Elena Elisseeva | Dreamstime.com

Publicatiedatum: