Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Twee koelopslagfaciliteiten voor uien geopend op de Filipijnen

Het ministerie van Landbouw heeft twee koelopslagfaciliteiten voor uien in Nueva Ecija, een provincie van de Filipijnen centraal gelegen op het eiland Luzon, geopend, elk met een capaciteit van 20.000 zakken, wat neerkomt op ongeveer 540 ton. A.B. David, van het High Value Crops Development Program, benadrukte het belang van deze faciliteiten ter ondersteuning van lokale uientelers door een oplossing te bieden voor uienbewaring, waardoor snelle bederf wordt tegengegaan.

De uienkoelopslagfaciliteit, overgedragen aan de Calancuasan Sur Farmers Association uit Cuyapo, Nueva Ecija (DA Centraal-Luzon)

"Met de hulp van deze na-oogstfaciliteiten zullen uientelers een plek hebben om hun product op te slaan, wat ook zal helpen om een stabiele aanvoer van uien te verzekeren, zelfs als het geen oogstseizoen is, vooral omdat de uienoogst slechts één keer per jaar plaatsvindt." Hij wees op de verlengde houdbaarheid van uien in koelopslag, met rode uien die zes tot acht maanden meegaan en gele uien vier tot zes maanden, vergeleken met één tot drie maanden onder de normale omstandigheden.

Het initiatief heeft als doel boeren te assisteren bij het effectief plannen en op de markt brengen van hun uien. De faciliteiten zullen ten goede komen aan leden van de San Vicente Alintutuan Irrigators Association en de Calancuasan Sur Farmers Association, samen met telers uit aangrenzende gebieden. Het project omvat ook de levering van een generatorset, 100 pallets en 1.710 plastic kratten. David verduidelijkte dat de bouw van deze faciliteiten volledig gefinancierd was en geen financiële inbreng vereiste van de begunstigde boeren, behalve het verschaffen van land.

Bron: punto.com.ph

Publicatiedatum: