Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Containers Hapag-Lloyd en Marfret eveneens via de Vertrouwensketen

Hapag-Lloyd stapt voor het vrijstellen van importcontainers in de haven van Rotterdam over van het gebruik van Secure Container Release (SCR) naar de Vertrouwensketen. Ook Marfret heeft besloten om via de Vertrouwensketen te gaan werken. Beide rederijen zullen de komende weken hun klanten hierover nader informeren, zo meldt de Vertrouwensketen.

Met de deelname van Hapag-Lloyd en Marfret aan de Vertrouwensketen ontstaat in Rotterdam één uniforme werkwijze. Alle deepsea-rederijen stellen op een zelfde manier zonder pincode hun importcontainers vrij. CMA CGM, COSCO Shipping, Evergreen, HMM, Maersk, MSC, ONE, OOCL, Yang Ming en ZIM zijn al langer bezig om dit in praktijk te brengen.

"Via de Vertrouwensketen maken bedrijfsleven en overheidsinstanties samen de havenlogistiek digitaal weerbaarder. In een gesloten logistieke keten met enkel bekende, geautoriseerde partijen geven bedrijven elkaar digitaal veilig het recht door voor het bij de terminal ophalen van een container. Alleen een via de Vertrouwensketen geautoriseerde vervoerder kan zijn komst bij de terminal voormelden en daar vervolgens terecht. Het gebruik van voor misbruik gevoelige pincodes stopt."

Bron: De Vertrouwensketen

Publicatiedatum: