Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Indiase uienimport naar Bangladesh gaat door ondanks exportverbod

Volgens de staatsminister van Handel, Ahsanul Islam Titu, staat Bangladesh op het punt om in de komende dagen 50.000 ton uien uit India te ontvangen, ondanks het recente exportverbod dat door de Indiase regering is ingesteld. Deze ontwikkeling volgt nadat India een uitzondering heeft gemaakt voor Bangladesh en vijf andere landen, waardoor zij uien kunnen blijven importeren om de binnenlandse markten te stabiliseren. Bangladesh krijgt het grootste deel van deze uitzondering, met 50.000 ton van de toegewezen 54.000 ton, die naar verwachting via de Darshana-route geleverd zal worden. "Het Indiase exportverbod op uien zal geen invloed hebben op de overeenkomst met Bangladesh."

"Volgens de overeenkomst om 50.000 ton Indiase uien te importeren, zullen deze geleidelijk naar Bangladesh komen. Onze uien uit India zijn al op treinen geladen die binnen twee of drie dagen zullen arriveren," verklaarde Ahsanul Islam Titu. Deze ontwikkeling onderstreept de voortdurende handelssamenwerking tussen India en Bangladesh.

Bron: unb.com.bd

Publicatiedatum: