Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

India verlengt uienexportverbod

Het Directoraat-Generaal van de Buitenlandse Handel, een onderdeel van het Indiase ministerie dat verantwoordelijk is voor het toezicht op im- en export, heeft aangekondigd dat het verbod op de export van uien wordt verlengd tot nader order. Dit verbod zou oorspronkelijk op 31 maart 2024 aflopen en had tot doel de binnenlandse beschikbaarheid te vergroten en de prijzen te stabiliseren.

Het op 8 december 2023 ingevoerde verbod illustreert de voortdurende inspanningen van de Indiase overheid om de marktdynamiek van uien te beheren. Met een oogstraming van 22,7 miljoen ton in het rabi-seizoen van 2023, heeft de Indiase overheid selectieve uienexporten toegestaan, met een goedkeuring van 64.400 ton naar de VAE en Bangladesh via de National Cooperative Exports Ltd.

Bovendien heeft de overheid eerder de verkoop van bufferuien verplicht gesteld tegen een verlaagd tarief van Rs 25 per kg om de last voor consumenten te verlichten. Daarnaast werd een minimale exportprijs van USD 800 per ton ingevoerd, samen met een exportbelasting van 40% die van kracht blijft tot het einde van 2023.

[Rs 100 = €1,10]

Bron: business-standard.com

Publicatiedatum: