Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Exportverbod India doet uienprijzen stijgen in Azië en Midden-Oosten

De Indiase regering heeft onlangs aangekondigd dat het exportverbod op uien verder zal worden verlengd. Het vorige exportverbod werd ingesteld in december 2023 en was aanvankelijk geldig tot 31 maart 2024. Echter, het is nu besloten om het verbod voor onbepaalde tijd te verlengen.

De regering voerde aan dat de binnenlandse uienprijzen in een jaar tijd met 43% zijn gestegen tot ongeveer $0,3 per kg, wat als hoog wordt beschouwd in India. Ter vergelijking, de gemiddelde groothandelsprijs voor uien in Oekraïne is momenteel ongeveer gelijk, en deze prijs behoort tot een van de laagste in recente jaren.

Als 's werelds grootste uienexporteur qua volume is het niet verrassend dat de beslissing om het exportverbod op uien te verlengen heeft geleid tot zenuwachtige reacties op de uienmarkten in de regio. In Bangladesh heerst echte paniek op de uienmarkt, waar de prijzen voor dit product met meer dan $0,10 per kg zijn gestegen na de beslissing van India.

Het is belangrijk op te merken dat klimaatverandering de belangrijkste reden is voor de afname van de uienproductie in India. Vooral het gebrek aan neerslag in veel teeltregio's heeft geleid tot een afname van de uienopbrengsten. Aangezien uien een van de meest geconsumeerde groenten zijn, vooral onder de armen in India, is hun impact op zowel inflatie als kiezerssentiment zeer significant.

Naast Bangladesh zijn de grootste importerende landen van Indiase uien Maleisië, VAE, Sri Lanka, Nepal, Indonesië, Qatar, Vietnam, Oman, Singapore, Koeweit en Saoedi-Arabië. Dienovereenkomstig wordt verwacht dat de uienprijzen in deze markten zullen stijgen, waarvan China waarschijnlijk als eerste zal profiteren.

Voor meer informatie: east-fruit.com

Publicatiedatum: