Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Indiase regering koopt 500.000 ton uien van telers

De Indiase regering heeft de Nationale Coöperatieve Consumentenfederatie van India (NCCF) en de Nationale Agrarische Coöperatieve Marketingfederatie van India (NAFED) opgedragen om 500.000 ton uien van telers te kopen nu de oogst van rabi-2024 begint binnen te komen op de markt. Deze aankoop heeft als doel de uienvoorraad in het land te versterken, waarbij NAFED en NCCF telers vooraf registreren om betaling via directe overboeking te vergemakkelijken, volgens het ministerie van Voedsel & Publieke Distributie.

Rabi-uien, goed voor 72-75% van de jaarlijkse oogst van het land, zijn essentieel om een constante aanvoer te garanderen vanwege hun langere houdbaarheid. Als reactie op een wereldwijde aanbodbeperking en een droge periode door El Niño, heeft India exportreguleringen ingevoerd, waaronder een exportbelasting van 40% en een minimale exportprijs van $800 per ton, naast een tijdelijk exportverbod om binnenlandse betaalbaarheid te handhaven. Er zijn echter uitzonderingen gemaakt voor export naar buurlanden die afhankelijk zijn van India voor hun uienvoorziening.

Bron: agriculturepost.com

Publicatiedatum: