Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ontwerp demovelden Uireka 2024 bekend

Dit jaar worden er in Lelystad, Colijnsplaat en Valthermond demoveldjes aangelegd voor Uireka. Inmiddels is bekend hoe deze eruit gaan zien, zo meldt Uireka.

  • In Colijnsplaat bevat de demo twee teeltmethoden, namelijk vlakveldsteelt (met 4 rijen per bed) en ruggenteelt (met 2 rijen per rug). Bij beide teeltmethoden zal water via zowel fertigatie en irrigatie als via het druppelsysteem toegevoegd worden. Qua bemesting worden er verschillende meststoffen gebruikt; vloeibare stikstof via fertigatie, traditionele korrelmeststoffen via korrels in twee giften en slow release stikstof in één keer.
  • In Lelystad ziet de demo er qua irrigatiesysteem hetzelfde uit. Verder worden hier geen slow release meststoffen gebruikt en wordt ook gekeken naar verhoogde bedden.
  • Valthermond is een beetje de vreemde eend in de bijt. In de Veenkoloniën leggen we de demo alleen vlakvelds aan, werken we niet met slow release meststof en werken we qua water niet alleen met druppel en fertigatie, maar ook met een beregeningsboom.

Op alle drie de locaties organiseert Uireka speciale dagen zodat iedereen de demo's met eigen ogen kan bekijken. De demo op Colijnsplaat is te zien tijdens de Uiendag op donderdag 29 augustus.

Bron: Uireka

Publicatiedatum: