Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Voorjaarssessie Uireka

"Resultaten in het ene jaar niet per se een-op-een vertaalbaar naar een ander jaar"

Donderdag 21 maart kwamen alle betrokkenen van Uireka samen voor de jaarlijkse voorjaarssessie. Onderzoekers van verschillende werkgroepen lieten zien welke resultaten geboekt zijn in 2023. Dat maakte al snel duidelijk dat resultaten in het ene jaar niet perse een-op-een vertaalbaar zijn naar een ander jaar.

In dit geval werd dat vooral duidelijk bij het Fusarium- en irrigatieonderzoek. Volgens Chris de Visser, onderzoeker bij Wageningen University & Research, geeft de variatie in resultaten belangrijke informatie over de toekomstige toepassing van de uienteelt én maakt het duidelijk dat onderzoek altijd meerdere jaren moet beslaan.

Verder is er tijdens de voorjaarssessie waardevolle informatie verzameld voor het onderzoek naar de voorspelling van bladnat en werd er volop gediscussieerd over de beheersing van valse meeldauw. "Een vruchtbare sessie dus", zo meldt Uireka.

Bron: Uireka

Publicatiedatum: