Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Sri Lanka importeert nu Chinese uien

Als reactie op een exportverbod door India en Pakistan, heeft Sri Lanka zich gewend tot China voor de invoer van uien, zo kondigt handelsminister Nalin Fernando aan. Het exportverbod heeft geleid tot een binnenlandse prijsstijging, wat deze verschuiving teweegbracht. "Er is een tekort aan grote uien in India en Pakistan," verklaarde Fernando. "Nu importeren we uit China."

Eerder meldde Fernando dat vanwege de stijgende prijzen, een ander ras, de Rose-ui, zou worden geïmporteerd. De uienteelt in Sri Lanka, beschermd door importbelastingen en gekenmerkt door zijn seizoensgebondenheid, is afhankelijk van import om aan de vraag te voldoen. Het yala-seizoen van 2023 zag 3.500 hectare gewijd aan de uienteelt, hoewel de opbrengst negatief werd beïnvloed door zware regenval voor de oogst, zo meldde het departement van Landbouw. De behoefte aan import wordt onderstreept door de aanhoudende vraag voorafgaand aan talrijke religieuze en culturele festivals.

Bron: economynext.com

Publicatiedatum: