Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uienoogstseizoen in Oezbekistan van start

EastFruit wijst op een daling van de prijzen van uien op de regionale markten, voornamelijk als gevolg van een overschot aan aanbod en uitdagingen bij de export. Zo is bijvoorbeeld in Kazachstan de inkoopprijs van uien sterk gedaald tot €0,03 per kilogram.

Analisten van EastFruit, die eerder al een moeilijke markt voorspelden voor de uienoogst in de zomer van 2023, suggereren nu dat het onwaarschijnlijk is dat er winst zal worden gemaakt. Bovendien zijn in de zuidelijke regio's van Centraal-Azië de nieuwe uienoogsten al begonnen. Het ministerie van Landbouw van Oezbekistan heeft aangekondigd dat de vroege uienoogst in de regio Surkhandarya is begonnen.

De nieuwe oogst van uien uit het district Kumkurgan begint beschikbaar te komen op lokale markten en wordt ook geëxporteerd. De gunstige weersomstandigheden in de regio maken een vroegere oogst mogelijk dan normaal.

Een lokale uienteler heeft plannen gedeeld om ongeveer 3.000 ton vroege lente-uien te oogsten van een perceel van 120 hectare. Het ministerie van Landbouw onderstreept dat de teelt van uien niet alleen inkomen oplevert voor boeren, maar ook voorziet in de voedselbehoeften van de lokale bevolking, omdat uien een fundamenteel onderdeel zijn van het Oezbeekse dieet.

Voor meer informatie: east-fruit.com

Publicatiedatum: