Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Merel Straathof nieuwe portefeuillehouder leefomgeving bij NAJK

Het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK) verwelkomt een nieuwe portefeuillehouder leefomgeving. De 25-jarige Merel Straathof is tijdens de algemene ledenvergadering op donderdag 28 maart unaniem verkozen tot nieuwe dagelijks bestuurder van NAJK. Ze treedt hiermee in de voetsporen van Harold Overmars die deze rol 3,5 jaar heeft vervuld.

Opgegroeid op het melkveebedrijf van haar ouders in Leimuiden (ZH), is Merel nu samen met haar vriend en schoonvader werkzaam op hun melkveebedrijf in het Overijsselse Bornerbroek. Daarnaast werkt ze nog twee dagen buiten de deur als adviseur landelijk gebied in het Oosten van Nederland waar ze zich verdiept in het Nationaal Programma Landelijk Gebied (NPLG) en thema's als klimaat en biodiversiteit haar niet onbekend zijn.

Impact op agrarische sector
"Klimaat en de veranderende weersomstandigheden hebben steeds meer impact op de agrarische sector", aldus Merel Straathof, "Het klimaatbeleid vraagt aanpassingen voor bijna al onze bedrijven. Je kunt ervoor kiezen om ervoor weg te kijken, maar je kunt ook op zoek naar oplossingen."

Merel heeft met haar toetreding tot het dagelijks bestuur van NAJK vol energie voor dat laatste gekozen. Ze kijkt ernaar uit om zich als nieuwe dagelijks bestuurder hard te maken voor het perspectief van de jonge boeren en tuinders in Nederland. "Het beleid moet passen binnen de huidige situatie, maar moet tegelijkertijd ook toepasbaar zijn op onze bedrijven over 20 of 30 jaar", oppert de nieuwe portefeuillehouder leefomgeving, "Het vraagt heel wat van de bedrijfsvoering om dat op een financieel gezonde manier aan te pakken, maar daar zet ik mij graag voor in!"

Geen onbekende voor NAJK
In Zuid-Holland was Merel altijd al lid van de provinciale AJK en toen ze ten tijde van corona naar Overijssel verhuisde, heeft ze zich gelijk aangemeld als bestuurder van het Overijssels Agrarisch Jongeren Kontakt (OAJK). Een mooie kans om nieuwe mensen te leren kennen en zich in te zetten voor dat waar haar hart ligt: de agrarische sector! Het was voor haar een mooie en logische stap om voor deze sector overstijgende functie op landelijk niveau te gaan. "NAJK is een mooie, jonge en frisse organisatie die op een reƫle manier kijkt naar de toekomst. Ik vind het mooi dat ik nu ook mee kan denken over de toekomst van de jonge boer op landelijk niveau."

Voor meer informatie:
NAJK
[email protected]
www.najk.nl

Publicatiedatum: