Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Egyptische uienexport hervat

Vanaf april is het exportverbod op uien opgeheven door de Egyptische overheid. Volgens Mohamad Hassan, Export Sales Manager bij Al Gamal, is de uienoogst dit jaar ruim voldoende en overtreft het zelfs de vraag op de lokale markt.

"Nu het exportverbod op uien is verlopen, dat oorspronkelijk door de overheid was ingesteld tot eind 2023 en vervolgens verlengd tot eind maart, zijn er momenteel geen beperkingen meer op de export van uien. Dit betekent dat we weer in staat zijn om de internationale markt te bevoorraden", zegt Hassan.

De hervatting van de export wordt bevestigd door correspondentie gedateerd op 1 april 2024, van het Egyptische ministerie van Handel en Industrie aan de Agricultural Export Council.

"Het tekort aan uien is voorbij dankzij een aanzienlijke toename van het areaal dit seizoen. Er is nu voldoende aanbod voor zowel de lokale Egyptische markt als voor export. Dit jaar heeft de oogst de 3 miljoen ton bereikt, wat 1 miljoen ton meer is dan vorig seizoen. Egypte exporteert normaal gesproken 600.000 ton en verbruikt 1,2 miljoen ton, wat betekent dat er een nationaal overschot is van 1,2 miljoen ton", zegt Hassan.

"Prijzen op de lokale markt, die vorig jaar ongekende hoogtes bereikten, waardoor de overheid de export opschortte, zijn nu gestabiliseerd", voegt hij nog toe.

De vraag naar Egyptische uien zou hoog moeten zijn, volgens de exporteur. "De verbodsperiode heeft een gat in de markt achtergelaten, aangezien Egyptische uien gewaardeerd worden om hun kwaliteit en houdbaarheid. Zelfs voor het einde van het verbod zagen we Europese kopers zich voorbereiden op de hervatting van de Egyptische levering. Het seizoen zal duren tot september en belooft dynamisch te zijn," besluit Hassan.

Voor meer informatie:
Mohammad Hassan
Al Gamal for import and export
Tel: +201157845538
[email protected]

Publicatiedatum: