Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kazachstan exporteerde dit jaar meer dan 86.000 ton uien

De uienexport van Kazachstan is toegenomen, met meer dan 86.000 ton sinds het begin van het jaar, gestimuleerd door de inspanningen van het handelsonderzoeksplatform QazTrade. Onderhandelingen met Rusland en Oezbekistan hebben het marktbereik vergroot, wat gunstig is geweest voor lokale ondernemers. De recordproductie van uien in 2023/2024, die 1,1 miljoen ton bedroeg, overtrof de binnenlandse vraag vier keer. Tegelijkertijd heeft de exportactiviteit aan het begin van het jaar aangetoond dat er inmiddels meer dan 86.000 ton uien zijn verzonden.

Echter, in april daalde de kwaliteit als gevolg van opslagproblemen, wat resulteerde in een vermindering van de marktwaarde, samen met een toegenomen aanbod uit Tadzjikistan en Oezbekistan.

Om dergelijke uitdagingen tegen te gaan, zijn QazTrade en het ministerie van Landbouw strategie├źn aan het ontwikkelen om binnenlandse leveranciers veilig te stellen, en verkennen ze nieuwe markten onder leiding van vicepremier Serik Zhumangarin.

Het ministerie heeft geruchten over een verminderde oogst ontkracht door te benadrukken dat er een overvloedige productie is die ruimschoots voldoet aan de lokale behoeften, met een jaarlijkse uienoogst van meer dan een miljoen ton.

Ondanks hindernissen, floreert de uiensector van Kazachstan, vooral in de regio's Zhambyl, Almaty en Turkestan, met een jaarlijkse binnenlandse vraag van 315.000 ton uien.

Bron: bizmedia.kz

Publicatiedatum: