Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Egyptische uienprijzen waarschijnlijk niet lager dan vorig jaar"

De recente hervatting van de Egyptische uienexport, na een zes maanden durend verbod, heeft geleid tot toenemende zorgen onder andere concurrerende herkomsten over de prijs van Egyptische uien. Er bestaat bezorgdheid dat de prijzen mogelijk te laag zullen zijn als gevolg van de concurrentie, wat kan leiden tot een algemene daling van de prijzen.

"Het uienareaal is met ongeveer een derde toegenomen, maar de volumes zijn niet in dezelfde verhouding gestegen. De opbrengst daalde van 22 ton per 0,42 ha naar gemiddeld 13 ton, als gevolg van de weersomstandigheden," zegt Abdelkader Alhabony, CEO van de Alhabony Group.

"Als gevolg hiervan is de kans klein dat de prijzen van Egyptische uien zullen dalen ten opzichte van vorig jaar. Het is zelfs mogelijk dat we een lichte stijging zien, vanwege de hogere teeltkosten en de opwaardering van het Egyptische pond ten opzichte van de dollar."

Alhabony voegt eraan toe dat "de overmatige vraag naar Egyptische uien, vanwege de daling van de productie wereldwijd, ook zal helpen om de prijzen te handhaven."

"De afwezigheid van Egyptische uien door het exportverbod heeft een grote vraag gecreƫerd op de markt. Dit komt niet alleen door de hoeveelheid uien, maar ook omdat de Egyptische kwaliteit vaak beter is dan die van veel andere landen, zowel qua kleur, smaak, als stevigheid en houdbaarheid," vervolgt de producent.

"We stellen onze klanten gerust dat we dit jaar terugkomen met zeer bevredigende kwaliteit in de meest gewilde variƫteiten, rood, wit en geel," besluit Alhabony.

Voor meer informatie:
Abalkader Alhabony
Alhabony Group
Tel: +201090999229
[email protected]
www.alhabounygroup.com

Publicatiedatum: